Welkom
Actueel
Projecten
Producten
Over ons
Contact

Nieuws

Afbeelding van Vakantie 2020
Vakantie 2020

29 juli 2020
Afbeelding van Exor en de COVID 19 maatregelen
Exor en de COVID 19 maatregelen

14 april 2020
Afbeelding van Corona virus vervolg
Corona virus vervolg

22 maart 2020
 
 
 

CAN J1939 uitlezing / besturing

 
24 maart 2014
Sinds november 2013 is er een software module beschikbaar welke het mogelijk maakt om de moderne motoren zoals Caterpillar, Cummins, MTU, Volvo, Scania, Iveco, Perkins en alle overige met een J1939 protocol uit te lezen dan wel te besturen. Hierdoor is het relatief eenvoudig geworden om motor panelen te plaatsen welke direct met de motor communiceren. Dit kan in een aantal gevallen een complete schakelkast schelen wat de kosten sterk verlaagd. De module is beschikbaar in de PLC programmeertaal Codesys V2.3 en leest de motor volledig uit. Dit voor zowel voor de standaard J1939 waarden maar ook voor een aantal fabriek specifieke parameters.

Bij Volvo Penta en Iveco is het bovendien mogelijk om de motor volledig te besturen; starten, gas geven en stoppen. Hierdoor wordt de volledige controle op de motor verkregen. Dit enkel met de standaard CAN kabel welke direct uit de motor komt.

De licentie is in meerdere vormen beschikbaar; single system license of unlimited version. In het laatste geval kunnen de licentie kosten afgekocht worden en kan er onbeperkt gebruik gemaakt worden van de software voor leveringen aan eindklanten.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op. Een demonstratie wordt u graag gegeven.


Trefwoorden