Welkom
Actueel
Projecten
Producten
Over ons
Contact

Nieuws

Afbeelding van Exor catalogus 2019/2020
Exor catalogus 2019/2020

26 juli 2019
Afbeelding van Maritime Industry 2018 terugblik
Maritime Industry 2018 terugblik

11 juni 2018
Afbeelding van Handige info link Exor
Handige info link Exor

1 juni 2018
 
 
 

Weichai / Yuchai monitoring

 
27 oktober 2016
Sinds deze week is er een mogelijkheid een mooi HMI panel te gebruiken op een Weichai of Yuchai motor. Deze Chinese motoren, voorzien van een Long range monitor,  zijn in opkomst in de Europese markt maar beschikken helaas nog niet over een display wat wenselijk is voor de schepen die 's nachts varen. Dimming is namelijk niet mogelijk, daarnaast geeft het standaard display niet zoveel informatie weer. Het toegepaste display voor de vervanging van de Long range monitor heeft alle kenmerken die een display voor de scheepvaart dient te hebben; afleesbaar in de zonlicht, waterdicht (IP69K) en uiteraard dimming. Vanzelfsprekend beschikt het HMI paneel over een scheepskeur (DNV).

VDE Marine heeft het protocol ontwikkeld om de unit van de motorruimte uit te lezen via de bestaande kabel. De installatie van een nieuw HMI scherm is daarmee eenvoudig en kan snel uitgevoerd worden. De onderstaande scherm afdrukken geven direct inzicht in de applicatie.

Door het uitlezen van de motor unit kunnen er ook meer alarmen worden opgegeven. Deze kan de gebruiker eenvoudig in de Setup pagina van het scherm opgeven. Deze grenswaarden worden dan direct bewaakt via het Alarm gedeelte en worden opgenomen in de historische alarm log. Hierdoor kan achteraf altijd precies gezien worden wat de motor historie is.

Voor dealers van deze motor merken is er een compleet plug&play pakket beschikbaar. Hierdoor kan een motor zeer eenvoudig worden uitgerust met een nieuw display. Voor prijzen en de complete specificaties kunt u altijd contact opnemen.
  • Hoofdscherm
  • Uitlaat temperaturen