Welkom
Actueel
Projecten
Producten
Over ons
Contact

Nieuws

Afbeelding van Kerst recepten
Kerst recepten

14 december 2021
Afbeelding van Noodbediening TwinDisc
Noodbediening TwinDisc

30 augustus 2021
Afbeelding van Exor prijzen / levertijden
Exor prijzen / levertijden

6 juli 2021
 
 
 

ATEX toepassing voor Exor HMI panelen

 
2 april 2014
Vanuit de binnenvaart is er behoefte aan ATEX oplossingen voor de verschillende zone's. Bij veel engineers is er onduidelijkheid over het toepassen van HMI panelen in deze omgevingen. Hierbij een beknopte leidraad:

Zone 1

In deze zone is er altijd een overdruk kast nodig om ervoor te zorgen dat de gassen uit de omgeving niet in de behuizing kunnen komen.

Zone 2

In deze omgeving is een overdrukkkast niet nodig en kan er volstaan worden met een EX E kast uitgevoerd in RVS of kunststof.


In deze genoemde zone's is het mogelijk een HMI paneel toe te passen welke voldoet aan de ATEX norm 3G. Om componenten te mogen gebruiken in zone 1 en 2 is het wel verplicht dat de componenten ook voldoen aan de dichtheid en impact testen die bij deze zone's horen.


De Exor HMI glas panelen hebben de ATEX keuringen ondergaan en voldoen ook aan de vereiste normen; IP69K en een impact test (70 cm hoogte en 250 gram). Het is wel belangrijk dat de met het paneel geleverd O-ring gebruikt wordt bij de inbouw.


Op dit moment zijn er twee glas panelen van Exor/Naviop beschikbaar (7 en 15 inch) en in de nabije toekomst komen er ook versies in 5.7 en 10.4 inch. Hierdoor kan op een uiterst economische wijze een besturing opgenomen worden in een EX E kast.


PDF document
PDF document 217,55 KB
1 april 2014 10:04

Links

Trefwoorden