Home / Nieuws / Doop Edison

Doop Edison


Begin februari is de eerste van een nieuwe serie schepen voor de firma BlueBoat gedoopt en te water gelaten. Deze nieuwe serie rondvaartboten is volledig elektrisch aangedreven en voorzien van een accupakket van 230 kWh. Hiermee kan de gehele dag gevaren worden zodat de gasten geen hinder ondervinden van de laadsessies. Door de elektrische aandrijving wordt voldaan aan alle milieunormen die de stad Amsterdam stelt en is het voor de gasten bijzonder comfortabel verblijven op dit schip.

Het schip gaat in Amsterdam varen en kan 58 gasten mee nemen. Door de rust aan boord kan iedereen optimaal genieten van de rondvaart.

Dit speciale systeem wat in samenwerking met de firma ARKA is gebouwd bewaakt de accu laders, de motor aansturing, koelpompen, snelheidsmeting en dergelijke. Het is een compleet geïntegreerd systeem waarmee de schipper inzicht in alle besturingsonderdelen heeft.

Het complete schip is gebouwd door scheepswerf ’t Joppe in Warmond. Deze werf is gespecialiseerd in dit soorten schepen waar kwaliteit en perfectie hoog in het vaandel staan.

www.arka.nl
www.blueboat.nl

Top