Home / Over ons

Over ons

In november 2013 is VDE Marine gestart om invulling te geven aan besturingen in de maritieme sector. Deze sector is sterk aanwezig in de regio van Rotterdam tot Gorinchem. Mede doordat een vergelijkbare succesvolle stap had plaats gevonden bij de firma Exor in Italië met de firma Naviop is deze opzet herhaald. Exor produceert de HMI panelen en PLC modules voor de industriële markt sinds 1971.

In de nabije omgeving van de fabriek in Italië werden traditioneel al veel luxe jachten gebouwd waardoor meer en meer industriële automatiseringstechniek werd toegepast. Naviop is daar in 1999 ontstaan en is momenteel marktleider voor scheepsautomatisering in de luxe jachtbouw. In Nederland is de beroepsvaart sterker vertegenwoordigd dan de luxe jachtbouw waardoor de nadruk op de beroepsvaart is gelegd.

VDE Marine richt zich op de verschillende segmenten van de maritieme wereld; beroepsvaart, luxe jachtbouw en kustvaart. De toepassingen zijn legio; motorbesturing, besturing van pompen, kleppen, verlichting en dergelijke. De projecten worden in nauw overleg met systeem integratoren ontwikkeld waarbij de betrouwbaarheid van een systeem op de eerste plaats staat.

Daarnaast is er vanuit milieu oogpunt extra nadruk op systemen welke brandstofgebruik van scheepsmotoren inzichtelijk maken. Door de huidige techniek met de CAN bus op de motoren is het mogelijk een volledig inzicht te krijgen in wanneer, hoeveel en waardoor de brandstof verbruikt wordt. Door intelligente visualisaties krijgt de gebruiker inzicht in het complete motormanagement en het brandstofverbruik. Hierop kunnen schippers anticiperen en kan het brandstofgebruik geoptimaliseerd worden.

Informatie omtrent de uitgevoerde projecten kunt u terug vinden onder het onderdeel Projecten. De projecten omvatten het gehele proces; ontwikkeling, programmeren, hardware realisatie en installatie op locatie. De installatie wordt uitgevoerd door VCA gecertificeerde medewerkers. Alle hardware toeleveranciers beschikken over een ISO 9001 certificering.

Per 1 januari 2020 is VDE Marine als eenmanszaak overgegaan naar een Besloten Vennootschap.

Bedrijfsgegevens

VDE Marine BV
Romanovhof 59
3329 BE Dordrecht
info@vde-marine.nlTop