Home / Nieuws / Corvina Cloud 2

Corvina Cloud 2

Exor is bezig een overstap te maken naar een nieuwe omgeving voor Corvina Cloud 1. Deze software ondersteuning voor het opzetten van een VPN is alweer een tijd actief en kent vele gebruikers. Voor de overgang van de VPN profielen zijn er een aantal veranderingen van toepassing welke in onderstaand document beschreven staan. De oude bestaande profielen worden voor 15 december 2023 omgezet naar de nieuwe versie. Daartoe dient er een ook nieuw wachtwoord gekozen te worden. Zodra de migratie, welke door Exor wordt uitgevoerd, gedaan is zal de oude software niet meer werken. Alle toegang gaat via de link: https://hiflex.app.corvina.io

In het verleden was het zo dat er een licentie per paneel aangeschaft werd. Dit gaat nu veranderen in een systeem waarbij per maand toegang betaald dient te worden. Dat heeft voor- en nadelen. Een systeem kan gratis aangemeld worden voor de VPN service zolang het systeem niet benaderd hoeft te worden zijn er geen kosten. Indien er een VPN tunnel opgezet dient te worden dan is er een token nodig welke voor een maand toegang verleent aan het systeem. De tokens worden in bundels verkocht zodat er niet steeds een los token behoeft te worden aangeschaft. Daarnaast is het zo dat bestaande panelen die al een keer online zijn geweest gratis toegankelijk blijven voor de aankomende drie jaar (einddatum februari 2027).

Deze verandering valt gedeeltelijk samen met een verandering van Microsoft die de oude Windows CE panelen niet meer ondersteunen. Als gevolg daarvan zijn de de oude Exor ETOP5xx panelen niet meer benaderbaar nadat de migratie van Corvina Cloud heeft plaats gevonden. Doordat Microsoft de support gestopt heeft kan de veiligheid van de VPN niet meer worden gegarandeerd en zullen ze worden afgeschakeld. In overleg kunnen hier nog bepaalde oplossingen voor worden aangeboden.

Top