Home / Nieuws / Universele gateway voor motor uitlezing

Universele gateway voor motor uitlezing

In opdracht van de firma Shipping Technology is een universele gateway ontwikkeld die veel verschillende diesel motoren kan uitlezen. De ontwikkeling is gedreven door het project Autonoom varen waar VDE Marine in het verleden aan heeft mee gewerkt. Dit product is voorzien van allerlei interfaces waardoor veel verschillende scheepsmotoren gekoppeld Kunnen worden. De data die uit de motoren komt is van belang voor het autonoom laten varen van een schip. Een ander bijkomend voordeel is dat de eigenaar van het schip ook direct inzicht krijgt in de status van de motor. Denk hierbij aan verbruik, prestaties en alarmen. Deze data wordt opgeslagen en is te allen tijde bruikbaar voor data analyse zodat inzichtelijk gemaakt kan worden waar besparingen in het vaarproces mogelijk zijn.

Het autonoom varen is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en zal door de steeds toenemende mate van beschikbaarheid van gegevens een steeds grotere invloed krijgen op het veiliger varen.

De gateway ondersteund standaard J1939, CAN open 2.0b, Caterpillar M5X en MTU CAN, MTU serieel. Hierdoor kunnen motoren van Caterpillar, Scania, Iveco, Cummins, MTU, John Deer, Perkins en MAN uitgelezen worden. Onlangs is ook de Cummins X15 aan de reeks toegevoegd.

shippingtechnology.com

Top