Home / Projecten / Cummins QSK38 besturing en alarmering

Cummins QSK38 besturing en alarmering

Onlangs is een nieuw project opgeleverd waarbij de Cummins QSK38 motor met 1000 pk voorzien is van een complete besturing en alarmering systeem. De motor is ingebouwd bij de firma De Groot diesel marine en diende ter vervanging van een ABC motor. Na 40 dienstjaren was het tijd voor een nieuwe motor en is een compleet nieuwe inbouw gerealiseerd.

Het is de eerste keer dat een QSK38 motor systeem geleverd werd. Dit omdat Cummins nu toestaat dat een andere bediening dan die van Cummins zelf gebruikt mag worden. VDE Marine is de enige met een Cummins goedkeur waardoor nu een scherp geprijsde oplossing mogelijk is voor dit type motor.

Het systeem heeft naast de complete motorbesturing en alarmering ook extra alarmen gekregen voor de schroefas rem, schroefas smering en tankniveaus. Hiermee is het schip veiliger geworden en vindt de alarmering vanuit een totaal systeem vandaan. Samen met de tripcomputer functie, onderhoudsinterval signalering en grafische weergave van de verbruiksgegevens is hiermee een heel compleet systeem gerealiseerd.

Top