Home / Projecten / Cummins besturingen

Cummins besturingen

Met succes zijn de eerste twee schepen voorzien van een nieuwe QSK19 motor met bijbehorende besturing. Deze motoren zijn voorzien van een CAN bus en een aantal extra sensoren welke op de HMI panelen zichtbaar gemaakt worden. De besturing is voorzien van alle gebruikelijke functies zoals; contact, starten, voorsmeren, stoppen en dergelijke. Vanwege de grote interesse in brandstofbesparing is er ook extra informatie beschikbaar in grafische vorm over brandstofverbruik, motorbelasting en toerental. Ook tripcomputer functionaliteit is opgenomen in het systeem.

Er zijn verschillende systemen leverbaar:

Dubbel systeem met remote / local bediening

Met dit complete systeem is het mogelijk om zowel op de brug als wel in de motorruimte de motor te bedienen. Een HMI paneel wordt hiertoe ingebouwd in de Cummins schakelkast waar ook ook de andere sensoren van motor en keerkoppeling binnenkomen. Middels het touchscreen kan de motor gestart worden en kan er ook gas gegeven worden. Vanuit de motorruimte wordt er middels Ethernet met het stuurhuis gecommuniceerd. Daar wordt een groter HMI paneel geplaatst wat ook in het volle zonlicht afleesbaar is.

Stand-alone systeem voor op de brug

Dit systeem is kosten effectiever en bestaat alleen uit een paneel op de brug. De functionaliteit is exact hetzelfde als het uitgebreide systeem.

Het systeem voorziet de schipper van bijzonder veel informatie. Denk hierbij aan drukken, temperaturen, toerentallen en alle alarmen welke in de motor kunnen optreden. Het systeem is gebaseerd op PLC techniek en daarmee uitermate betrouwbaar.

Top