Home / Projecten / Thruster besturing splijtbak

Thruster besturing splijtbak

In samenwerking met de firma Schraven BV uit Huissen is een compleet nieuw besturingssysteem ontwikkeld voor een 1250 KW elektrisch/hydraulisch bestuurde azimuth thruster van een zelfvarende splijtbak. Het schip krijgt met deze ontwikkeling een betrouwbaar systeem waarbij alle communicatie tussen de componenten op de brug, machinekamer, thruster ruimte en externe systemen zoals dynamic positioning-, autopiloot-, VDR- en AMS-system via CAN bus verloopt. Door deze robuuste oplossing is de functionaliteit en besturing van het systeem gegarandeerd.

Het systeem bestaat uit WAGO PLC componenten met daarbij Exor HMI panelen voor de visualisatie en systeem instellingen. Vanwege de importantie van het systeem is de bediening zowel tijds- als wegafhankelijk uitgevoerd dit zodat, in het geval zich een uitval in het PLC gedeelte voordoet, alsnog alles hard-wired (via het tijdsafhankelijke systeem) bestuurd kan worden.

Het systeem is tijdens deze ontwikkeling volledig opgebouwd in de werkplaats te Huissen zodat, voorafgaand aan de plaatsing, alles uitgebreid getest kon worden.

www.schravenbv.com/nl/rudderpropeller

Top