Home / Projecten / Volvo Penta noodbediening

Volvo Penta noodbediening

Vanuit de markt bleek dat er behoefte is aan een eenvoudige maar wel complete noodbediening voor Volvo scheepsmotoren. In samenwerking met een Volvo dealer is er een complete noodbediening in een koffer ontworpen. Deze noodbediening is direct aan de CAN bus te koppelen waarmee de motor volledig te besturen is; starten, stoppen, gas geven en alarmen bekijken. Alle motor informatie is duidelijk zichtbaar en voor gebruik in de nachts is volledige dimming van het scherm mogelijk.

Het systeem is gebaseerd op GL en DNV componenten en heeft enkel een aansluiting voor de standaard CAN bus kabel nodig om te kunnen functioneren. In geval van nood is de bediening zeer snel aan te sluiten. Een groot voordeel is dat er gebruik gemaakt kan worden van een lange motor kabel waardoor de bediening ook nog buiten de motorruimte kan plaats vinden.

De bediening kan uiteraard ook gebruikt voor voor onderhoudsdoeleinden zodat er in de motorruimte een volledige controle is na onderhoud. Voor generatorsets is de bediening natuurlijk ook bruikbaar. Als extra optie is het mogelijk de Vodiac functionaliteit op een service pagina in het systeem op te nemen. Hierdoor hoeven medewerkers niet apart een analyse unit aan te schaffen.

Top