Home / Producten / Aquametro flowmeters

Aquametro flowmeters

Brandstofverbruik meting
Sinds november 2021 is VDE Marine leverancier van Aquametro flowmeters. Deze flowmeters worden heel speciaal gebruikt voor het nauwkeurig meten van brandstofverbruik van dieselmotoren en verwarmingssystemen aan boord van schepen. Met de huidige omslag in het monitoren van verbruik en uitstoot wordt het steeds belangrijker om aan te kunnen tonen wat de gevolgen zijn van goederentransport. Scheepsmotoren geven zelf al een indicatie van het verbruik maar helaas is dat een berekend gegeven. Het verbruik kan sterk variëren per vaarprofiel. Om deze verbruiks- en uitstootgegevens nauwkeurig te bepalen zijn er een aantal projecten uitgevoerd met het installeren van flowmeters aan boord.

Na een uitgebreide selectie in de markt in er gekozen om van start te gaan met Aquametro. Dit merk, uit Zwitserland, heeft een goede reputatie en stelt zeer hoge eisen aan de productiekwaliteit.

Tevens is gekeken naar de integratiemogelijkheden met de Exor hardware welke veel gebruikt worden in de scheepvaart toepassingen. De signalen uit de flowmeter zijn zeer eenvoudig te integreren met Exor I/O modules. Daardoor blijven de kosten van zo’n systeem beperkt.

Alle geselecteerde flowmeters zijn voorzien van en lokaal display en zijn er in verschillende uitvoering qua doorstroomcapaciteit en met of zonder temperatuur correctie. Daarnaast is er een keuze in nauwkeurigheid waardoor er voor iedere situatie een goede oplossing te verkrijgen is.

Doordat reeds meerdere projecten zijn uitgevoerd is de prijs erg scherp en zijn de levertijden kort. Dat samen met de robuustheid van de flowmeters maakt de keuze voor Aquametro eenvoudig.

Voor een exacte prijs aanvraag kunt u contact opnemen.

Top